Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

Sunteti niste… (sau despre utilitatea AdSense)

Traim intr-o perioada in care sa ai un blog (minim) este mai imperios decat sa te speli pe dinti dimineata. Pe blog se poate face orice…scrie, canta, posta poze, filme etc.

Nu comentez acum utilitatea blogului pentru ca face obiectul unui alt viitor articol…pe blog evident. Insa blogul, pe langa locatia de exprimare neingradita, refulare si promovare se zice cum ca mai ofera si posibilitatea de a face bani. Prin AdSense. Pentru cine nu stie AdSense este un program de furnizare de anunturi rult de Google. Proprietarii de website-uri (sau bloguri in cazul nostru) se pot inscrie in acest program pentru a permite publicarea de text, imagini si (recent) publicitate pe siteurile lor. Aceste anunturi sunt administrate de Google si genereaza venituri fie prin plata la click fie la mia de afisari. Mai multe informatii gasiti, evident, pe Google sau la trainingurile noastre.

Una din ideile pe care am infiintat acest blog a fost si aceea de a gasi si alti Picanti. Adica oameni care gandesc picant. Deschizator al listei este Tudor cu un articol despre AdSense. Multumim Tudor ca ai ales sa fii Picant si asteptam si altii!

“Sunteţi niste cărpănoşi!

Dragii mei cititori, nu ştiu câţi sunteţi, nu ştiu ce maşini conduceţi, nu ştiu nici măcar dacă aveţi unde locui, dar după cum arată statisticile mele, sunteţi mai toţi nişte cărpănoşi! Calici, avari, zgârciobi, frige-linte, zgârie-brânză.
Dupa cum probabil NU ati observat, am pe blog facilitatea AdSense, care îmi permite mie , ca un blogger amărât ce sunt, sa imi mai cumpăr câte o pâine sau o punga de seminţe de spart în faţa blogului. Ahem. Blocului.

Pentru că, da, aţi ghicit, asta e tot ce mi-aş putea cumpăra de banii strânşi până acum de pe urma eforturilor voastre susţinute de a-mi răsplăti eforturile. Din februarie până acum am strâns 0.61$, deci nu pot nici măcar să îmi cumpăr un nenorocit de prezervativ, ca sa nu mai iasă şi alţi mutanţi ca mine. Dacă mai aştept o lună, îmi voi putea permite şi o ultimă ţigară pe care să o fumez uitându-mă cum vine intercity-ul către mine, pentru că, în mod ironic, n-o să am suficienţi bani şi pentru o eşarfa de pus la ochi.

Dar să nu fiu rău, de aceşti bani pot să-mi cumpăr două hârtii şi un pix, să îmi scriu biletul de adio… Şi am la dispoziţie încă cinci luni, în ritmul ăsta, să îl compun, că atât va dura până îmi voi putea permite şi frânghia. Sau dacă sunt abil, pot să îmi tai venele cu una din hârtii!

Să nu mai fiu aşa emo. Cu aceiaşi bani aş putea să mă culturalizez, cumpărând ziarul Libertatea, şi aş avea în aceiaşi bani şi o femeie, la pagina 5. Biletele la film sau la teatru nu intră în discuţie, deci o să vorbesc în continuare de evenimentele zilnice, în loc să vă tratez cu subiecte elevate, pe placul Balanţelor… ăăă… cititorilor mei.

În concluzie, vă mulţumesc că mă ţineţi în viaţă, pentru că, nu-i aşa, mi-ajunge o pâine o dată la 5 (CINCI) luni!

Cărpănoşilor!

P.S.: acest text este un pamflet, şi trebuie tratat ca atare. V-aş ruga chiar să NU daţi click pe reclamele de pe blogul meu mai des decât o faceţi în mod normal (adică de Paşte, de Crăciun şi de 23 August), pentru că zic ăştia de la Google că încerc sa fac combinaţii şi îmi iau pâinea de la gură. La propriu. Pâinea. Get it? Pâinea pe care o pot lua cu 0.61$? Ha ha?

P.P.S.: de fapt eu ştiu că nu daţi click pe anunţuri pentru ca textele mele sunt prea captivante. Deci sunteţi ok. Oricum, AdSense-ul e pus acolo doar ca să văd cum funcţionează. “

 

Acest articol a fost publicat Tuesday, 01. July 2008 la ora 10:33 in categoria Fun PICANT. Puteti urmari comentariile prin feed-ul RSS RSS-Feed. Aveti posibilitatea de a lasa un comentariu sau un Trackback de pe blogul dumneavoastra.

«  –  »

1 Comment »

  1. Merci si eu pentru ca m-ati acceptat printre voi. La mai mare!

    Comment: Tudor – 01. July 2008 @ 3:19 pm

Leave a comment