Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

Pentru ce ne trezim dimineata ? Traim PICANT ?

Tu cand te duci la munca alegi sa faci acest lucru? E o alegere bazata (si) pe placere? Daca da, inseamna ca MUNCESTI PICANT. Daca ceea ce faci in viata ta (din care cam 40% inseamna munca si 30% somn) este alegerea ta si iti place, inseamna ca TRAIESTI PICANT.

De ce va treziti in fiecare dimineata sa mergeti la munca? Cred ca e o intrebare pe care v-ati pus-o de cateva ori pana acum. Daca nu ar fi cazul.

Cu totii proletari ai lumii moderne ne trezim dimineata si mergem la munca unde petrecem cel putin 9 ore daca nu punem si drumul prin traficul bucurestean sau al altor mari orase mioritice. Petrecem cam jumatate de zi vanzandu-ne puterea mintii si a bratelor. PENTRU CE?

Acum o luna si jumatate s-a nascut primul meu nepot (mai am 4 nepoate). Varul meu (tatal) are 23 de ani. El are un motiv mai presus de sine pentru a se trezi dimineata si a merge la munca.

Tu, cel care citesti acest articol, de ce mergi sa muncesti? Ai un motiv mai presus de tine pentru care o faci? Daca da, considera-te fericit. Acel motiv iti va aduce bucurii cat de curand. Dar daca te duci doar pentru tine Munceste PICANT ! Traieste PICANT !

Vorbeam zilele trecute cu Abe (Ioana Anescu) despre cum vad oamenii brandul nostru (inca in constructie). Am ajuns la o groaza de opinii adunate din stanga si dreapta. Cea mai elocventa a fost cea a unei domnisoare – Simona CALU care ne-a propus o colaborare. Ea vedea in noi – PICANTii – romanii care fac ceea ce le place si au succes.

Despre noi voi vorbi mai tarziu. Parerea ei este intemeiata.

Pana la urma PICANT reprezinta o chestiune PERSONALA, o algere personala si mai ales o ALEGERE. Oamenii care manaca mancare picanta o fac pentru ca vor, este alegerea lor individuala. In plus le place – o placere deosebita pentru ca putini sunt cei care o inteleg.

O alta domnisoara – Lucia CURCUDEL de la IntellCompetitiv m-a intrebat cum este sa gandesti PICANT. E bine sa GANDESC PICANT, pentru ca e alegerea mea si imi place.

Tu cand te duci la munca alegi sa faci acest lucru? E o alegere bazata (si) pe placere? Daca da, inseamna ca MUNCESTI PICANT. Daca ceea ce faci in viata ta (din care cam 40% inseamna munca si 30% somn) este alegerea ta si iti place, inseamna ca TRAIESTI PICANT.

Spuneam ca ne vom dezvalui putin PICANTeriile din bucataria interna.

PICANT este un succes. Fara dubii. In mai putin de un an suntem mai departe decat ne-am propus.

Da. Sunt probleme la PICANT. Nu exista firma in care sa nu apara probleme. Mai ales intr-o firma mica bazata pe munca a 2 tineri fara stiu eu ce resurse financiare. Pentru cine nu stie Ioana a implinit in mai 26 si eu implinesc in septembrie tot 26.
Da. Uneori facem si ceea ce nu ne place. Mie nu imi place sa fac facturi si plicuri si sa chem curierii sau alte chestiuni care simt ca imi lasa in paragina neuronii. Dar o fac pentru ca trebuie. Si trebuie pentru ca ALEG sa ma ocup de firma noastra si sa fac per total ceea ce imi place.

Pana la urma cu totii facem si lucruri care nu ne plac, dar daca aceste lucruri duc la a face ceea ce ne place inseamna ca Traim si Muncim PICANT.

Daca va place ce munciti si nu o faceti doar pentru salariu, inseamna ca MUNCITI PICANT.

Imi aduc aminte de un post al Ioanei (ABE) in care spunea ca vrea sa o doara burta de la prea multa bere si prea mult ras, decat sa o doara burta de la prea multa cafea si stres; vrea sa ii albeasca parul de la copii si nu de la proceduri si rapoarte.

Bucurati-va de munca, bucurati-va de viata. Daca aveti aproximativ 30 de ani, deja ati ajuns la jumatatea vietii fara prea multe probleme, acea parte din viata in care va permiteti niste lucruri si in care va puteti bucura de voi si de cei din jur.

Am eu o vorba… pentru toti destinatia e aceeasi: -2m. Conteaza cum e drumul.

GANDESC PICANT. E o afirmatie cu foarte multe conotatii. A aparut si derivatia – AM GANDURI PICANTE.

GANDESC PICANT inseamna sa fii diferit, sa dai frau liber neuronilor tai. Pana la urma PICANT nu este pentru prosti, la fel cum mancarea picanta nu este pentru cei care nu stiu sa aprecieze o mancare buna.

PICANT e un mod de viata. TU alegi daca il adopti sau nu.

Acest articol a fost publicat Monday, 23. June 2008 la ora 22:16 in categoria Gand PICANT. Puteti urmari comentariile prin feed-ul RSS RSS-Feed. Aveti posibilitatea de a lasa un comentariu sau un Trackback de pe blogul dumneavoastra.

«  –  »

4 Comments »

 1. 30% somn mi se pare cam mult! 🙂

  Comment: Ioana – 24. June 2008 @ 9:54 am

 2. 8 ore pe zi din 24 inseamna 33,3%…

  Comment: Nicolae NAUMOF – 24. June 2008 @ 10:04 am

 3. 8 ore???? De la gradinita n-am mai dormit 8 ore pe zi. O viata o ai si pe aia o dormi. Ca in rest o muncesti….

  Comment: Alexz – 26. June 2008 @ 3:00 pm

 4. eu nu mai dorm de foarte mult timp 8 ore! Nici macar (sau mai ales) in week-end!

  Comment: Ioana – 01. July 2008 @ 8:17 am

Leave a comment