Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

(Gandul Picant de vacanta!) Tigara de dupa…

…Munca! Adica vacanta, concediul mult asteptat! Nu! Nu intram inca in vacanta! Insa nu putem sa nu remarcam faptul ca se simte in aer o oarecare …nerabdare in privinta vacantei. Nu stiu cum e la voi…dar la noi asa ajunge! In plus, m-am gandit sa schimb un pic tonul oarecum serios al ultimelor posturi.

Proaspat intoarsa dupa un week-end perfect pe litoral (da! Romanesc!), cu sunetul valurilor inca in urechi si mirosul de mare inca neintinat de teava de esapament din Bucuresti, ma gandesc la …concediu! Nu vreau si nu imi sta in fire sa scriu doar de dragul de a scrie. Sunt curioasa si de aceea va provoc la o dezbatere online despre activitatile pe care vi le propuneti in concediu si despre sfaturi si recomandari pe care le puteti face! Incep eu.

Cum nu ma pricep la a da sfaturi “sanatoase” despre cum sa va petreceti vacanta, voi aduna cateva sfaturi “picante”. Departe de mine ideea de a suna cliseistic, sfaturile de mai jos sunt poate o reflectare online a ceea ce imi doresc eu in acest concediu din august:

Vizitati Romania! Oricat de criticata si blamata ar fi din punct de vedere al turismului, Romania este o tara frumoasa! Extraordinar de frumoasa! Avem in tara asta peisaje care te lasa fara suflare. Locuri care te incarca de energie pozitiva! Oricat de mica ar fi incerederea in noi, ca popor si oricat de mult ne-am autocritica, natura ne dovedeste ca sunt numai lucruri trecatoare si ca tot ceea ce inseamna Romania, din punct de vedere fizic, va ramane mereu surprinzator, indiferent daca vom stii sa ne promovam tara din punct de vedere turistic.

Calatoriti cat mai mult, cu ochii si mintea deschisa! Este fenomenal sa cunosti alte popoare, traditii, feluri de mancare, oameni, conceptii, stiluri de viata….si sa le accepti asa cum sunt! Iti da o alta perspectiva asupra vietii.

Odihniti-va! Si nu ma refer doar la somn…ci la o pauza de la stress, griji si orice ar putea avea legatura cu rutina zilnica. Cateodata toti avem nevoie de o deconectare dar putini o reusesc. Fie ca va “odihniti” dansand pana in zori, pe plaja, fie la focul de tabara intretinut de chitara, povestiri si glume, fie la o bere interminabila cu prieteni sau rude pe care nu i-ati mai vazut de mult (sau ii vedeti zilnic dar nu va puteti plictisi) luati concediul ca atare si exploatati zilele libere!

Radeti cat mai mult! Derivat din “sfatul” anterior. Distrati-va! Radeti cu pofta! Poate asta suna cel mai a cliseu si a “sfatul mdicului”, dar noi, fiind persoane vesele si predispuse la ras, vrem sa avem cat mai multi adepti si sa “molipsim” cat mai multa lume. Si este si probat personal! Picant recomanda rasul!

Cititi o carte…2, 3, etc. Lipsa timpului, netul si televizorul au dus (in cazul meu cel putin ) la o scadere dramatica a cartilor citite! Poate pentru ca ma uit la stiva de carti de pe noptiera mea care asteapta concediul…dar pe principiul “pofta vine mancand” cititul unei carti deschide apetitul pentru dezvoltare si instruire personala. Chiar daca este pur beletristica. Pune imaginatia la contributie, stimuleaza creativitatea, genereaza idei noi, aduce informatii noi.

Beti o bere rece la terasa privind marea! Variatiuni pe aceeasi tema: coca-cola sau cafe frappe. Este relaxant!

– Distrati-va PICANT!

Alte sugestii…PICANTe?

Acest articol a fost publicat Monday, 23. June 2008 la ora 22:02 in categoria Gand PICANT. Puteti urmari comentariile prin feed-ul RSS RSS-Feed. Aveti posibilitatea de a lasa un comentariu sau un Trackback de pe blogul dumneavoastra.

«  –  »

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment