Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

Bani Bani Bani

Am remarcat un apetit foarte mare fata o forma de comert care face, in mod normal, obiectului de studiu al istoriei economice – Trocul. Am primit cel putin 4 solicitari de “bartere” (numele modern al trocului). Toate se refereau la “perla coroanei” – Trainingul Event’or.

Nu ii acuz pe cei care ne-au lansat propunerile. Pana la urma oamenii au incercat. Ceea ce ma surprinde este acest apetit pentru o forma de comert care dateaza de la inceputurile societatii omenesti.

Parteneriatele media (trocurile propuse) sunt o alta forma de afaceri pe care o consider, in general, perdanta. Daca acel spatiu media ar fi vandabil cu siguranta s-ar vinde pe bani si nu pe alte produse sau servicii. Deci, daca altii nu il vor, de ce l-am vrea noi? Noi platim pentru promovarea pe care o facem pentru trainingurile noastre si foarte foarte rar apelam la “parteneriate media”.

In plus o parte din propunerile primite sunt total dezechilibrate. In vecii vecilor nu vom da doua locuri la un training (mai ales la Event’or) contra unui banner on-line sau a unui advertorial. Este adevarat ca am primit si propuneri oarecum echitabile daca ne gandim la monetizarea serviciilor respective, dar tot nu vom da locuri la training fara sa incasam bani.

Trainingurile PICANTe se organizeaza cu grupe de 10-12 persoane. La ce propuneri am primit acum, daca am da curs la toate, ar trebui sa organizam o editie speciala pentru cei care vor trocuri. La evenimente cu audiente de 100 – 200 de persoane este mult mai OK pentru organizator sa dea 10 locuri pentru bartere, dar la un eveniment de 10 persoane nu dam nici macar un loc.

Tot legat de bani, saptamana trecuta ne-a adus o mare surpriza. Vrem sa facem niste video clip-uri cu noi si cu trainingurile noastre. Pentru asta am apelat la o firma care se ocupa cu asa ceva. Noi nu vrem ceva sofisticat. Vrem niste video testimoniale si niste mici montaje din ce am filmat deja la traininguri. Ei bine, firma care la care am apelat ne-a facut o propunere de 110 euro / minut de film… No comment.

I-am refuzat politicos si am crezut ca gata cu ei. Nu. Trimit domnii mail ca de ce nu am incercat sa negociem, sa propunem un “barter” (ca tot iubesc eu barterurile). Ei bine… nu am negociat pentru ca oferta initiala imi miroase a incercare de tzeapa.

Acest articol a fost publicat Sunday, 10. February 2008 la ora 15:16 in categoria Gand PICANT. Puteti urmari comentariile prin feed-ul RSS RSS-Feed. Aveti posibilitatea de a lasa un comentariu sau un Trackback de pe blogul dumneavoastra.

«  –  »

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment