Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

O idee nu vine niciodata singura…

…ca sa parafrazez un slogan “cu miez”.

Ceea ce vreau sa spun in acest post este sa nu va fie frica sa va impartasiti si sustineti ideile!

Doar o idee nu este de ajuns pentru a face business. Ideea asta, oricat de stralucita ar fi, trebuie pusa in practica. Trebuie implementata… Si pe langa idee, este extrem de importanta  viziunea! Am o idee acum, o implementez dar trebuie sa am macar o imagine asupra a ceea ce imi doresc de la afacerea mea in viitor, unde vreau sa ajunga afacerea si unde vreau sa ajung eu.

Multi antreprenori pornesc de la o idee, fara plan, fara viziune! Asta este rezultatul educatiei autohtone. Unii isi dau seama, invata si se redreseaza pe parcurs…altii nu.

Din pacate, se intampla foarte des la noi ca atunci cand cineva are o idee, de obicei, o tine pentru sine. Nu stiu de unde vine aceasta manie a secretului… “Nu spun ca o sa imi fure ideea”! Toti se tem ca ideea lor geniala va fi furata! Ideile sunt egale cu zero fara implementare. Punerea lor in practica genereaza business, nu ideile in sine! Nu de impartasirea ideii trebuie sa va feriti…
Lasand la o parte faptul ca sunt putini oameni care au ajuns singuri singurei de la o idee la un mega business fara pic de ajutor si fara sa povesteasca nimanui ideea, impartasirea unei idei genereaza feedback si pareri pertinante si poate sa scoata in evidenta aspecte scapate din atentie, ceea ce este normal sa se intample cand cel/cea care are ideea este entuziasmat/a!

Fac pariu ca daca exista 2 persoane care au aceeasi idee nu vor iesi doua afaceri la fel, cu aceleasi rezultate!
Ca sa nu mai zic de experienta extrem de interesanta si utila de a prezenta cuiva o idee si un plan de afaceri.  Si asta este un punct care lipseste invatamantului nostru: punerea in situatia de a dezvolta si prezenta un plan de afaceri pe care sa primesti un feedback constructiv.

Asadar nu va fie frica sa va expuneti ideile! Niciodata nu se stie de unde poate veni o mana de ajutor! Si nu uitati ca la idee se adauga si viziunea, care o particularizeaza!

Pentru ca sustin promovarea ideilor va recomand sa vizitati si sa participati la un concurs de idei foarte interesant – nu doar pentru premiu, cat si pentru un feedback din partea “pietei”!

La cat mai multe idei bune si aplicate!

Acest articol a fost publicat Tuesday, 18. August 2009 la ora 12:26 in categoria Gand PICANT. Puteti urmari comentariile prin feed-ul RSS RSS-Feed. Aveti posibilitatea de a lasa un comentariu sau un Trackback de pe blogul dumneavoastra.

«  –  »

2 Comments »

  1. Plus ca majoritatea ideilor de afaceri (mai ales cele tinute secret) sunt proaste ca idei de afaceri. Deci e mai bine sa o impartasesti pentru a o testa.

    Comment: Nicolae Naumof – 18. August 2009 @ 12:48 pm

  2. Good point. Excellent post.

    Comment: Alexz – 19. August 2009 @ 10:06 am

Leave a comment