Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

Bani din pasiune

Afacerile care au contat cu adevarat in decursul istoriei secolului XX si inceputului de secol XXI sunt afaceri care au pornit din pasiune. Desigur nu au ramas doar la nivel de pasiune, de hobby, dar undeva la inceputurile lor au fost 99% pasiune si 1% afacere. Chiar daca in decursul dezvoltarii lor nu au ramas 99% pasiune, aceasta nu a disparut, ramanand un filon de dragoste in aceste afaceri.

Trecand de la marile afaceri ale secolului XX si XXI si ajungand in zona micului antreprenor, unele lucruri nu se schimba. Sa castigi Bani din pasiunea ta este posibil. Cel mai probabil nu vei ajunge sa fii parte dintr-o corporatie care produce la scala mondiala tablouri pictate pe carpe de bucatarie, dar poti avea un ban in plus valorificandu-ti pasiunea.

Cunosc unele cazuri in care persoane care au un hobby pentru ceva (de cele mai multe ori nelegat de jobul lor de zi cu zi) si-au pornit mici afaceri vanzand ceea ce produceau din pasiune. Ganditi-va la bijuteriile lucrate manual (si nu la cele din metale pretioase si foarte scumpe), la tablouri, la a invata pe niste copii o limba straina etc.

Toate acestea pot deveni surse alternative de venit si banii castigati astfel vor fi cei mai frumosi bani pentru ca sunt castigati din pasiune.

Mai exista si firmele ceva mai mari care ai caror antreprenori au o pasiune pentru un anumit domeniu si isi dezvolta o afacere in domeniul respectiv. Chiar daca nu intotdeauna iese asa cum si-au dorit, afacerea lor va fi una la care vor tine si cel mai probabil va fi „cel mai fain job din lume” pentru ca fac ceea ce le place alaturi de oameni care impartasesc aceleasi valori si aceeasi pasiune pentru domeniul respectiv.

Daca ai un hobby poate il poti transforma intr-o mica afacere … incearca!

Acest articol a fost publicat Monday, 02. March 2009 la ora 21:52 in categoria Gand PICANT. Puteti urmari comentariile prin feed-ul RSS RSS-Feed. Aveti posibilitatea de a lasa un comentariu sau un Trackback de pe blogul dumneavoastra.

«  –  »

2 Comments »

  1. Ma asteptam sa ne dai si niste exemple concrete. Si daca nu o faci tu atunci o fac eu: http://www.rent-a-skibox.ro 🙂

    Succes

    Comment: Alex Lund – 03. March 2009 @ 9:32 am

  2. Problema e ca pasiunea romanilor e sa faca bani. Direct.

    Comment: alex – 03. March 2009 @ 2:13 pm

Leave a comment