Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

When the going gets tough, the tough gets going!

Nu vreau sa fie un alt post despre criza, desi este foarte posibil ca astfel sa fie perceput! Vreau sa fie un post si un gand despre atitudine! Si despre materializarea legii lui Darwin in zilele noastre guvernate de dificultati economice: Survival of the fittest!

Putem sa stam in clasicul si dulcele stil clasic mioritic, sa asteptam sa ne “omoare” criza…sau pur si simplu sa treaca! Sau ne putem zbate sa gasim solutii si sa venim cu idei! Sa nu renuntam fara lupta! Totusi doar ideile nu sunt suficiente;  materializarea lor face toti banii! Fara bani si practica ideile sunt egale cu zero. Idei avem cu totii…diferenta o face realizarea lor. Actiune, oameni buni! Poate mai lenta decat in alti ani, mai cumpatata, dar actiune!

Criza ar trebui sa scoata ce e mai bun din noi: creativitate, ingeniozitate pentru actiuni care sa faca o diferenta, analiza, atitudine pozitiva si … cand colo…se pare ca iese ce e mai rau! Panica, imobilizare, blocaj, asteptare…

Un prieten al meu avea un status interesant ieri“Crisis doesn’t determine who’s right, crisis determine who’s left!” Cine va ramane? Cei care demonstreaza ca pot…si ca merita! Totul sta in atitudine – este ceea ce face diferenta dintre invingator si restul…! Cand e bine, suntem toti egali…sau aproape egali! E mai usor sa te compari cu unii si cu altii! Cand dam de rau realizam ca sunt multe diferentele intre Goliath si David. Daca erau prieteni nu se vedea diferenta! Cand dam de rau se vede cine e pe pozitii, cine are o atitudine si o afacere stabila si bazata pe mai mult decat orientarea pe profit imediat!

E greu sa iti schimbi stilul de viata si stilul de business! Mai ales pentru multi dintre noi care vedeau lucrurile intamplandu-se cat ai pocni din degete!  Si mai dificil este sa iti dai seama ca de fapt nu ai o companie atat de mare si puternica asa cum iti imaginai … sa iti dai seama cat de mult conteaza oamenii si atitudinea lor fata de ceea ce fac! E greu sa ne obisnuim cu faptul ca va trebui sa fim mai flexibili, sa tragem mai mult de noi – probabil la o prima vedere, in gol … si poate mai cu spor, cu mai multa implicare ce vine din interior, din pasiune … avand in vedere niste castiguri mateiale ce vor veni foarte probabil mai tarziu decat pana acum! E greu sa ne imaginam ca trebuie sa crestem, sa cultivam si sa valorificam fiecare contact pentru viitor! Pana la urma despre asta e vorba in marketing si branding! Venituri imediate inseamna vanzari! Pe termen lung…se cheama marketing!

Degeaba ne gandim la ce am fi facut, la ce am fi putut face sau ne lamentam pentru ca suntem prea departe de a  fi acolo unde ne vedem peste 5 ani! Avem momentul “Acum” care este cel mai important! Acum cand eu scriu aceste lucruri, acum cand voi cititi. Este ca si cum ai merge in intuneric bezna pe un teren pe care nu il cunosti: singurul lucru de care esti sigur este pamantul de sub picioarele tale acum! Inaintezi usor cu pasi mici in speranta ca la un moment dat vei da peste o raza de lumina care iti dea macar o idee vaga despre unde te afli si ce este in fata ta!

Stand si asteptand sa iti vina ideea aia remarcabila sau inspiratia divina pierzi timp in care ai putea sa inaintezi catre acea idee. Cu cat te gandesti mai mult cu atat este posibil sa apara mai greu. O simpla discutie nu face lucrurile sa se intample!
Atat in plan profesional cat si in plan personal. Este o perioada a actiunii si a gasirii de solutii…problemele cred ca si le-a identificat fiecare. E usor sa zici “e greu”. Toata lumea vede ca este un an nenorocit! Dar daca stai in bezna si astepti sa se faca lumina, poti sa ramai in bezna! Miscarea oricat de lenta sau  prudenta sau nebuneasca ar fi…este miscare! Unii spun ca este o perioada a actiunilor nebunesti…eu sunt de parere ca este o perioada a solutiilor diferite, iesite din tiparele de pana acum, dar prudente. Si mai ales a implementarii solutiilor.

Pana la urma finalul depinde numai de noi, de atitudinea  si de actiunile noastre!

Mai e mult pana la final….deci Ganditi Picant si Actionati Iute!

Urmatorul training PICANT: Web Wizard – 5, 6 februarie – SEO, Usability si E-Marketing cu Claudiu Gamulescu

Acest articol a fost publicat Monday, 26. January 2009 la ora 15:23 in categoria Gand PICANT. Puteti urmari comentariile prin feed-ul RSS RSS-Feed. Aveti posibilitatea de a lasa un comentariu sau un Trackback de pe blogul dumneavoastra.

«  –  »

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment