Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

Calendarul de Traininguri PICANTe Mai – Iunie

Monday, 03. May 2010 de Nicolae NAUMOF

19 – 20 Mai Online Wizard  Training de SEO, SEM si Usability. Se adreseaza persoanelor care conduc proiecte din cadrul agentiilor sau din partea clientilor si isi propune sa evidentieze fundamentele oricarui proiect web bine construit, precum si modalitatile de imbunatatire si promovare ulterioara.

Durata: 2 zile Trainer: Mihai TANASE Detalii

 

20 – 21 Mai 2B Marketing  Training de Marketing Business To Business ofera instrumentele necesare pentru a implementa actiuni de marketing special adaptate mediului de business! Este un curs pentru fortele comerciale ale firmelor care vând consumatorilor organizationali.

Durata: 2 zile Trainer: Florina PINZARU Detalii

 

22 – 23 Mai CLAR Training de Dictie Profesionala.  Trainingul CLAR este dedicat celor care doresc sa isi imbunatateasca vorbirea, fiind sustinut de Carmen IVANOV – specialist in dictie care are peste 10.000 de ore in fata microfonului in emisiuni live de Radio si TV.

Durata: 2 zile Trainer: Carmen IVANOV Detalii

 

27-28 Mai Speech Training pentru Abilitati de Vorbit in Public. Trainingul se adreseaza persoanelor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de vorbit in public (sustinere de prezentari) si care prin natura meseriei sunt pusi in situatia de a face prezentari in fata unor audiente mai mult sau mai putin numeroase.

Durata: 2 zile Trainer: Nicolae NAUMOF si Carmen IVANOV Detalii

 

01 Iunie Junior Brand Training de Branding Si Brand Management. Se adreseaza persoanelor care au responsabilitati de marketing si comunicare care nu au cunostinte sau au cunostinte reduse de branding si brand management.Durata: 1 zi Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

 

03 – 04 Iunie Social.Web Training de Comunicare de Marketing prin Social Media. Se adreseaza persoanelor care doresc sa identifice cele mai potrivite si eficiente strategii pentru a beneficia de avantajele si oportunitatile unice ale  mediului online.

Durata: 2 zile Trainer: Andreea STAN Detalii de Detalii

 

10 – 11 Iunie Event’or Training de Organizatori de evenimente de afaceri. Se adreseaza persoanelor care au cunostinte si experienta reduse si medii in oganizarea evenimentelor de afaceri. 

Durata: 2 zile Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii de Detalii

3 Traininguri PICANT la preturi Exceptionale in Decembrie

Monday, 02. November 2009 de Nicolae NAUMOF

In Decembrie 2009 PICANT organizeaza 3 traininguri din portofoliul sau – Junior Brand – Branding si Brand Management pentru incepatori, U r Brand – branding personal si Event’or – Organizare de evenimente de afaceri.

Editiile din Decembrie ale acestor 3 traininguri au preturi exceptionale, in conditiile in care standardele de calitate ale PICANT sunt pastrate:

Trainingurile sunt organizate la Hotel CARO 4*,
Cursurile sunt sustinute de un trainer cu experienta vasta.
Pentru inscrieri rapide se acorda 10% reducere.

In pretul participarii sunt incluse:
Masa de pranz la restaurantul Hotelului CARO,
Cate o carte din portofoliul editurii Publica pentru fiecare participant,
Suportul de curs in format Text Integral (cu exceptia trainingului U r Brand, unde participantii vor primi prezentarea ppt tiparita).

Datele si Preturile sunt:

4 Decembrie – Junior Brand (branding si brand management pentru incepatori) 350 RON + TVA / Persoana. Detalii aici

9 Decembrie – U r Brand (branding de persoana) 230 RON + TVA / Persoana. Detalii aici

15 – 16 Decembrie – Event’or (organizare de evenimente de afaceri) 600 RON + TVA / Persoana. Detalii aici

Pentru mai multe detalii despre cele 3 traininguri intrati pe www.marketingforum.ro

PICANT Knowledge Invata online despre afaceri

Tuesday, 20. October 2009 de Nicolae NAUMOF

PICANT Knowledge este unul dintre proiectele pe care le am de la inceputul acestui an. Acum el este disponibil, intr-o forma simplificata fata de planurile initiale.
 

PICANT Knowledge este o resursa online de informare si instruire in afaceri si stiinte sociale.

Informatia de pe PICANT Knowledge este in format video deoarece consider ca acest format este cel mai apropiat de transmiterea de informatii pe viu.

Informatia de pe Blogul picantknowledge.blogspot.com este disponibila in limbile engleza si romana.

Pentru cei care isi doresc sa primeasca pe twitter ultimele noutati despre PICANT Knowledge avem si un cont de twitterhttp://twitter.com/PICANTKnowledge

Cronica primei Confruntari – sau cum am impacat Marketingul si Vanzarile!

Wednesday, 16. September 2009 de Ioana ANESCU

Scorul confruntarii: A win-win situation! 

Am adunat lumea in ring … cateodata s-au si combatut in idei, dar spre bucuria noastra, de cele mai multe ori au fost de acord: Marketingul si Vanzarile trebuie sa mearga mana in mana si sa isi acorde sprijin continuu, pentru ca performanta unui departament depinde de a celuilalt! Astfel nu s-a lasat cu sange si smotoceli… ci cu idei foarte interesante, pe care le punctez mai jos:

– La modul general (si universal aplicabil): Marketingul are rolul de a gasi clientii, Vanzarile au rolul de a incheia afacerea! (closing the deal)

– Marketingul creeaza povestea pe care Vanzarile o transmit prin produsul pe care il plaseaza in mana clientilor

– Rolul fiecarui departament depinde de domeniul de activitate al firmei din care fac parte!

–  Marketingul are 2 atributii: “Vanzarea” interna (adica prezentarea si informarea tuturor celor din companie – inclusiv si mai ales a oamenilor de vanzari referitoare la produsul/serviciul care face obiectul de activitate al companiei ) si identificarea clientilor externi (cu toate dedesubturile acestei “operatiuni”: cercetari, studii comportamentale, trenduri etc.)

Principalele caracterisitici ale unui bun marketer au fost identificate ca fiind: receptivitate la piata (si la informatiile transmise din partea dept de vanzari), flexibilitate si adaptabilitate (referitor la ceea ce se intampla pe  piata), capacitate de analiza si sinteza (sa poata filtra, interpreta si analiza informatii si cercetari), pragmatism si, nu in ultimul rand, sa fie vizionar si sa inteleaga totodata si viziunea companiei.

– S-au enumerat si principalele caracteristici ale unui bun om de vanzari: receptivitate fata de ceea ce spun clientii (la feedbackul direct al pietei), intelegere fata de client,  capacitatea de a intelege nevoia marketingului de a prelua informatii de la el si capacitatea de a furniza informatii pertinente catre acest departament (si altele care ii solicita informatii), sa nu aiba remuscari, sa fie un bun negociator si comunicator, sa fie operativ si implementator, sa cunoasca produsul/serviciul pe care il vinde si sa creada in el.

– Si marketerii au nevoie de know-how de vanzari (pasii vanzarii, negociere, comunicare directa cu clientul, situatii dificile etc) si oamenii de vanzari au nevoie de know-how de marketing (cercetare, analiza pietei, comportamentul consumatorului, devoltare de produs, branding si brand management etc).

– De comun acord s-a ajuns la concluzia ca Marketingul nu trebuie sa fie creativ (in sensul inteles de “publicitari”) si nu este nevoie de mai multa creativitate in marketing decat in orice alt aspect al unui business. Pragmatismul ar trebui sa fie o trasatura principala a activitatilor de marketing si a marketerilor in general. Subiectul referitor la creativitate se pare ca a atins o coarda sensibila de ambele parti.

– Este nevoie in mod evident de mai multa comunicare si transparenta intre departamente, lipsa acestor elemente generand unul din “focarele” de conflict intre departamente.

– O alta scanteie a “conflictului” tine de perceptie! Este bine ca toata lumea sa inteleaga ca oamenii de vanzari sunt mai mult decat acei oameni “rai”, setati pe a pacali clientul, ca nu sunt niste negrii pe plantatie iar marketingul nu este acel departament care face carti de vizita si fluturasi.

– De multe ori o cauza a conflictului este necunoasterea/neintelegerea reciproca  a instrumentelor cu care lucreaza celalalt departament si lipsa de disponibilitate catre dialog sau lipsa de flexbilitate: cei de la vanzari pot folosi anumite parghii pe care cei de la marketing nu le inteleg ceea ce genereaza perceptia conform carora cei de la vanzari nu inteleg ce cere marketingul si invers.

– S-a demontat si conceptia conform careia marketingul foloseste instrumente sau canale care nu pot fi cuantificate la fel de bine ca activitatea de vanzari: se poate si se recomanda! Totul tine de capacitatea marketerului de a-si defini actiunile astfel incat sa poata fi cuantificabile! Deci si in marketing se poate vorbi de cuantificare si masurare a rezultatelor – ba chiar este indica, mai ales in vremuri provocatoare ca cele pe care le traim!

p1019363-medium.JPG

p1019367-medium.JPG

Solutii propuse pentru aplanarea conflictului (acolo unde exista) sau prevenirea aparitiei neintelegerilor:

– Schimbul intre departamente: macar o zi pe luna (sau din cand in cand), marketerii sa faca vanzari si invers!

– Ambele departamente sa vorbeasca “aceeasi limba”! (revenind la ceea ce s-a spus anterior cu know-how-ul)

– Sa se treaca de la marketing “religios” (bazat pe idei de genul “eu cred ca acest procent cumpara/noi credem ca aceasta strategie ar functiona/asa credem… ) la marketing bazat pe cifre, cercetari, obiective si rezultate concrete.

– Rolul si responsabilitatile ambelor departamente sa fie foarte bine definite si cunoscute si de catre celelalte departamente!

– Transparenta si comunicare interdepartamentala!

– Marketingul se face inca dinainte de a te apuca de business!

– Top Managementul conteaza foarte mult in generarea sau stingerea unui astfel de conflict! De multe ori conflictul pleaca de la o slaba organizare interna!

O concluzie pe care as vrea sa o trag eu din aceasta “confruntare” este ca desi se spune ca oamenii de marketing sunt diferiti de cei de vanzari, eu observ ca de fapt se aseamana foarte mult, conform ideilor desprinse din discutia de ieri. Deci in final, este si o batalie a orgoliilor! E deci, cazul sa le lasam la o parte si sa luam in calcul ca suntem in “aceeasi barca” – avem nevoie sa ne intelegem pentru a putea vasli in aceeasi directie! Constructiva este colaborarea si nu conflictul!

Publicul a fost reprezentat predominant de oamenii de vanzari din diverse domenii: FMCG, Auto, Media, Farma…chiar si HR, ceea ce m-a bucurat (imi place sa vad oameni care vor sa inteleaga un job dincolo de profilul scris pe hartie si furnizat de client). Mi-ar fi placut sa vad in sala si reprezentanti ai managementului. Poate vom relua acest subiect si il vom adresa in special managerilor.

Le multumim tuturor pentru prezenta!

p1019362-medium.JPG

p1019385-medium.JPG

Per ansamblu a fost o seara interesanta, in care s-au prezentat si discutat lucruri practice si pertinente. Lucruri pe care le-am mai dezbatut la un Ursus si la afterparty-ul de dupa, organizat ca avanpremiera a zilei lui Nick (caruia ii urez azi La Multi Ani!) !

Asteptam un feedback pertinent si din partea celor prezenti: ce a fost bine? ce putem face mai bine data viitoare? ce subiecte vreti sa mai punem “fata in fata”?

Confruntari PICANTe – Editia 1: Marketing vs Vanzari

Tuesday, 01. September 2009 de Ioana ANESCU

Toamna asta condimentam mediul de afaceri cu o provocare: Cine e mai tare intr-o companie: departamentul de Marketing sau cel de Vanzari?

Noua PICANTa, Alexandra, a aruncat manusa6 profesionisti in Marketing si Vanzari au ridicat-o! Pe 15 septembrie departamentele de marketing si vanzari se intalnesc fata in fata la Confruntarile PICANTe.  Ringul va fi amplasat la Hotel Caro, Sala Sorescu.

“Razboaiele” dintre Marketing si Vanzari intr-o companie par a se include inca la categoria “ceva obisnuit”. Oricui cred ca i s-a intamplat sa auda vorbindu-se (daca nu lucreaza intr-unul din cele 2 domenii sau in domenii tangentiale) sau chiar sa experimenteze pe pielea lui, discutiile interminabile cu reprezentantii din departamentul “advers”.

Intr-un mediu de afaceri din ce in ce mai educat, credeti ca mai sunt de actualitate aceste conflicte? Cat vor mai dura? Veniti alaturi de noi sa impacam cele doua departamente!

Confruntarile PICANTe reprezinta un concept de eveniment prin care punem in dezbaterea specialistilor diferite probleme in dorinta de a identifica solutii de eficientizare a afacerilor. Confruntarile PICANTe au la baza dorinta noastra de a incuraja comunicarea si interactiunea intre profesionisti din acelasi domeniu si din domenii apropiate. Ne dorim sa incurajam invatarea si dezvoltarea profesionala si personala prin impartasirea cunostintelor si experientelor intre specialisti.

In toamna anului 2009 sunt programate 3 Confruntari PICANTe pe 3 teme de interes pentru cei care lucreaza in marketing, comunicare, vanzari si management.

Nu ne propunem sa stabilim un invingator si un invins…fiti alaturi de noi la Confruntari, pe 15 septembrie ca sa vedeti ce concluzii se pot trage in urma discutiilor!

Detalii si formular de inscriere gasiti pe site-ul evenimentului.  (cei care se grabesc au si reducere 10% pana pe 7 septembrie).

Va asteptam!

Pregatim recolta PICANTa de toamna!

Monday, 27. July 2009 de Ioana ANESCU

Cum sa fie? Cu alte cuvinte, ne ajutati sa pregatim o recolta bogata si relevanta?

Ce va doriti sa (mai) invatati? In ce domenii vreti sa va mai dezvoltati skill -uri? Ce up-grade-uri vreti sa faceti cunostintelor si informatiilor pe care le detineti acum?

Ce lipseste din peisajul educational autohton? De ce know-how este nevoie in aceasta perioada?

Sa fie Management? Marketing? Softskills? Online? Comunicare? Business Developement?

Sa fie Traininguri? Seminarii? Workshopuri interactive, semi-formale? Webinarii?

Asteptam parerile voastre … picante!

Pentru cea mai “picanta” idee venita de la voi, pe care reusim sa o punem in practica, oferim discount si bere! 🙂

Vorbeste Bine in Public – Speech – Training pentru Abilitati de Vorbit in Public

Tuesday, 14. July 2009 de Nicolae NAUMOF

Multi dintre noi am fost pusi in situatia de a sustine o prezentare in fata unui auditoriu, fie ca este vorba de a prezenta un proiect in fata colegilor, fie de a sustine o prezentare despre un nou produs in fata clientilor, fie de a reprezenta compania in calitate de lector la o conferinta importanta in domeniu.

La PICANT am creat un training pentru toti cei care vor sa invete sau sa se perfectioneze in sustinerea de prezentari publice.

La acest training vei invata despre:
Cum pregatesti o prezentare publica
Care sunt principalele elemente de comunicare nonverbala si paraverbala
Cateva reguli de vorbit in public
Care sunt principalele tehnici de vorbit in public.

Trainingul va fi foarte interactiv. Vom face exercitii, vom urmari studii de caz, vom juca roluri si vom dezbate. Iata care sunt principalele exercitii, studii de caz si jocuri de rol din cadrul trainingului SPEECH:
Exercitii de cunoastere a participantilor
Exercitii de respiratie 
Exercitii pentru incalzirea vorcii si dictie 
Exercitiu pentru controlul atitudinii 
Studii de caz – Urmarirea si comentarea unor prezentari publice (video)
Fiecare participant sustine o prezentare la alegere (cu inregistrare video)
Fiecare participant sustine o prezentare la alegere (cu inregistrare video), iar colegii joaca diverse tipuri de persoane
Trainingul va avea loc pe pe 7-8 (vineri si sambata) si 13 (joi) August. Primele doua zile vor fi dedicate atat prezentarii sustinuta de trainer, cat si exercitiilor, studiilor de caz si discutiilor libere care includ si sustinerea de prezentari din partea participantilor. A treia zi va fi dedicata in exclusivitate practicii.

Am adunat in acest training cunosintele si experienta a mai bine de 4 ani de cand sustin prezentari publice. Cred sincer ca in urma acestui training la toti participantii se vor vedea progrese considerabile in abilitatile lor de a vorbi in public.

Mai multe detalii despre Trainingul pentru Abilitati de Prezentare in Public gasiti aici http://marketingforum.ro/training.php?art=Prima%20Pagina&id=28&url=Cursuri_Traininguri_Marketing_Vanzari_TRAINING_Speech_Training_de_Vorb 

Marketingul “vechi” nu mai functioneaza? Canada e de vina!

Thursday, 02. July 2009 de Ioana ANESCU

Am gasit pe un blog un articol interesant despre noile tendinte in marketing. De fapt, nu sunt noi: sunt de bun simt! Dar sunt exemplificate intr-un mod foarte creativ! Poate ar trebui ca in facultate toti viitorii marketeri sa faca o calatorie initiatica in Canada…

Va invit sa cititi si sa luati aminte!

Lumina si Inspiratie…

Wednesday, 22. April 2009 de Ioana ANESCU

Imi place sa privesc sarbatorile de Paste ca o sursa de lumina si inspiratie! De cele mai multe ori plec din Bucuresti tocmai pentru a-mi mai elibera mintea si a-mi reincarca bateriile… pentru a ma intoarce cu forte proaspete si ochii mai larg deschis dupa oportunitati!

Rasfoind netul si multimea de mailuri din Inboxuri am dat peste doua lucruri interesante: O maxima si un articol! Amandoua inspirationale! Vi le recomand ca o renastere a spiritului si a mintii si ca o metoda de a mai pastra putin spiritul Pastelui!

“Lucrurile rele nu sunt cel mai rau lucru care ni se poate intampla. Nimic este cel mai rau lucru care ni se poate intampla.” Richard Bach

Iar articolul este despre puterea de a te elibera din prejudecati si de a-ti stabili propriul drum in viata si de a te bucura de libertate si independenta – ca antreprenor!  Imi aduc aminte ca aceleasi sentimente si ganduri ma incercau si pe mine cand am pornit pe acest drum! Mi-a placut articolul pentru ca mi-a adus aminte inca o data de ce sunt ceea ce sunt si de ce fac ceea ce fac! Mai ales…mi se pare un bun exemplu de “gandire PICANTa”! Cititi-l si inspirati-va!(am selectat doar cateva pasaje care mie mi s-au parut mai reprezentative si inspirationale…intreg articolul merita citit!)

Laura’s Liberation Story

I had just been at my first job out of college for a little over a year. I felt like wanting to quit was irresponsible. I was surrounded by people telling me to “pay my dues” and “put in my time.”  It’s not even the old cliché of the corporate ladder, I was a designer and enjoyed a creative job at a small company. By most accounts I enjoyed my job just fine. But I wanted something more.

(…..)

I might not have had the courage to quit my job if it weren’t for a few baby steps that didn’t pan out. First of all, whenever I told people I was going into business for myself they would always say oh how many clients do you have lined up? The answer was NONE! I don’t know about your business, but I don’t get a ton of calls from people telling they want to sign a contract for work that will be done in 3 months. You can’t really plan this stuff out in advance. People don’t call you until they are ready to go. Some designers freelance on the side for years and then launch their business when they’re at full capacity. I never did that. I have never had any desire to work two full-time jobs or to work all night after getting home from work. Guess what a good motivator for making your business work is? You HAVE to if you want to eat because you don’t have any other income coming in! But you know what, that isn’t really accurate. That is not what motivates me. What motivates me is not fear of not having money but the excitement and fulfillment of succeeding. When I started I was SO full of excitement and energy about my new business that it was impossible to contain my enthusiasm! And when you are that enthusiastic about your business it’s hard for that not to rub off on others.

(…)

I am still on my journey. I am not yet one of those stories making $50k/month for doing a few hours of work a day. I am still deciding what kind of life I truly desire, and making my path towards getting there. But I will tell you what I do have now. I have complete and TOTAL freedom over how I spend my time. I have an amazing staff that helps me run my business. I have enough money to be able to do the things that my my life easy – eat out, have someone else clean my house, buy a plane ticket to see my friends and family when I miss them. When I feel like taking a break during the day I go cuddle my cat, or stroll around the neighborhood for however long I desire.

Life is sweet.”

Intreg articolul aici.

Un ardei iute merge perfect langa drob!

Friday, 17. April 2009 de Ioana ANESCU

paste-2009.jpg