Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

Cum învăţăm continuu marketing

Monday, 07. April 2008 de Florina PINZARU

Persoanele deja “înregimentate” în departamente de marketing recunosc, de multe ori, la traininguri, nu nevoia neapărată de noi cunoştinţe, cât mai ales de împrospătare a lor şi de structurare pentru o aplicare optimă.

La prima vedere, asemenea obiective de formare pot părea puţin ciudate. Dacă deja lucrăm în marketing şi avem, în mod evident, cunoştinţe teoretice şi practice, de ce simţim nevoia de structurare?

După mai multe sesiuni de training în domeniu, cu participanţi dintre cei mai diverşi, de la firme cu capital 100% românesc până la multinaţionale, cred că răspunsul stă în gap-ul dintre cantitatea de informaţii din manuale şi realitatea aplicării din teren.

Departamentele de marketing se ocupă, de multe ori, doar de o parte mică a domeniului.

Ele văd clar strategia şi partea de comunicare, însă întâmpină dificultăţi şi frâne la nivel de operaţionalizare, care intră în sfera altor structuri interne din firmă. De aceea, atunci când învăţăm continuu marketing, pentru a rămâne competitivi, avem nevoie de noutăţile domeniului şi de cursuri care să ne ajute în dezvoltarea de abilităţi pentru formarea de proceduri. 

Un training bun de marketing include, în mod obligatoriu, partea de operaţionalizare. Altfel, rămâne o poveste frumoasă şi atât.