Marketing, Comunicare si Afaceri in stil PICANT

Programul Trainingurilor PICANTe in Martie si Aprilie

Monday, 01. March 2010 de Nicolae NAUMOF

17 Martie Advanced Exhibiting Training de tehnici avansate de marketing prin targuri si expozitii dedicat persoanelor care au cunostinte medii si avansate despre participarea la targuri si expozitii. Durata: 1 zi Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

18 – 19 Martie InStore Training de Comunicare in punctul de vanzare. Se adreseaza tuturor celor care au ca responsabilitati de marketing, vanzari si distributie si care lucreaza in companii care nu vand direct clientului final, apeland la magazine.

Durata: 2 zile Trainer: Ioana MUCENIC Detalii

25 – 26 Martie Event’or Training de Organizatori de evenimente de afaceri. Se adreseaza persoanelor care au cunostinte si experienta reduse si medii in oganizarea evenimentelor de afaceri. 

Durata: 2 zile Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

30 Martie SMART Marketing Vision Seminar de Strategie de Marketing. Se adreseaza persoanelor cu responsabilitati de marketing si management si care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele de marketing, in special componenta de strategie de marketing.

Durata: 1 dupamiaza Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

16 Aprilie Junior Brand Training de Branding Si Brand Management. Se adreseaza persoanelor care au responsabilitati de marketing si comunicare care nu au cunostinte sau au cunostinte reduse de branding si brand management.Durata: 1 zi Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

22-23 Aprilie Speech Training pentru Abilitati de Vorbit in Public. Trainingul se adreseaza persoanelor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de vorbit in public (sustinere de prezentari) si care prin natura meseriei sunt pusi in situatia de a face prezentari in fata unor audiente mai mult sau mai putin numeroase.

Durata: 2 zile Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

Calendarul de Traininguri PICANTe

Sunday, 03. January 2010 de Nicolae NAUMOF

26 – 27 Ianuarie Body Hints Training de Comunicare NonVerbala. Se adreseaza persoanelor care in activitatea lor interactioneaza mult cu oameni si care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele de comunicare non-verbala.

Durata: 2 seri Traineri: Nicolae NAUMOF si Eugen MATEI Detalii

 

10 Februarie Junior Brand Training de Branding Si Brand Management. Se adreseaza persoanelor care au responsabilitati de marketing si comunicare care nu au cunostinte sau au cunostinte reduse de branding si brand management.Durata: 1 zi Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

 

12 Februarie Advanced Exhibiting Training de tehnici avansate de marketing prin targuri si expozitii dedicat persoanelor care au cunostinte medii si avansate despre participarea la targuri si expozitii.

Durata: 1 zi Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

 

17 Februarie SMART Marketing Vision Seminar de Strategie de Marketing. Se adreseaza persoanelor cu responsabilitati de marketing si management si care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele de marketing, in special componenta de strategie de marketing.

Durata: 1 dupamiaza Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

 

25 – 26 Februarie Marketer Start Training de Bazele marketingului si comunicarii de marketing. Trainingul se adreseaza persoanelor care sunt la inceput de drum in marketing si isi doresc sa obtina o imagine simpla, clara si realista asupra activitatilor de marketing si asupra comunicarii de marketing.

Durata: 2 zile Traineri: Ioana ANESCU, Nicolae NAUMOF Detalii

 

25 – 26 Februarie iSell Training de Comert Electronic. Se adreseaza antreprenorilor in comertul electonic, managerilor de magazine on-line, responsabililor de makreting si comunicare din magazinele on-line si altor persoane implicate in managementul magazinelor on-line.

Durata: 2 zile Trainer: Liviu TALOI Detalii

 

04 – 05 Martie 2B Marketing  Training de Marketing Business To Business ofera instrumentele necesare pentru a implementa actiuni de marketing special adaptate mediului de business! Este un curs pentru fortele comerciale ale firmelor care vând consumatorilor organizationali.

Durata: 2 zile Trainer: Florina PINZARU Detalii

 

18 – 19 Martie InStore Training de Comunicare in punctul de vanzare. Se adreseaza tuturor celor care au ca responsabilitati de marketing, vanzari si distributie si care lucreaza in companii care nu vand direct clientului final, apeland la magazine.

Durata: 2 zile Trainer: Ioana MUCENIC Detalii

 

25 – 26 Martie Event’or Training de Organizatori de evenimente de afaceri. Se adreseaza persoanelor care au cunostinte si experienta reduse si medii in oganizarea evenimentelor de afaceri. 

Durata: 2 zile Trainer: Nicolae NAUMOF Detalii

Un ardei iute merge perfect langa drob!

Friday, 17. April 2009 de Ioana ANESCU

paste-2009.jpg

Vesti bune de la Intalnirea PICANTa!

Wednesday, 11. February 2009 de Ioana ANESCU

Pe principiul o imagine face cat 1000 de cuvinte, vom face o cronica in imagini a Intalnirii PICANTe de ieri! Multumim Georgianei pentru aparatul foto pus la dispozitie!

img_1745-medium.jpg    img_1747-medium.jpg

Publicul:

img_1750-medium.jpg

img_1751-medium.jpg

img_1753-medium.jpg

Apoi s-au incins discutiile:

img_1755-medium.jpg

img_1756-medium.jpg

img_1759-medium.jpg

img_1784-medium.jpg


Prima dovada de “brand recognition” Picant!

Wednesday, 02. July 2008 de Ioana ANESCU

Am mai facut un pas pe calea dezvoltarii brandului PICANT!!!

Cei care nu sunt abonati la newsletterul HR-Romania (rau faceti!) nu stiu ca saptamana asta am colaborat cu ei pentru un articol legat de Comunicarea de Marketing. Ceilalti probabil ca l-au remarcat. Asa cum l-a remarcat si Anca, o cunostinta de-a mea cu care am vorbit pe messenger azi si care imi spune urmatoarele:

Anca: cei de la HR au pus in titlul newsletterului titlul articolului (n.a.: Articolul se intituleaza “Publicitate, Comunicare, Marketing si … ardei iuti)
Anca: cand am vazut ardei picanti
Anca: am fost sigura ca tu esti

Eeee!? Bine…nu au fost ardei PICANTi ci iuti dar ce conteaza! 🙂

Vara asta sta sub semnul www.

Tuesday, 24. June 2008 de Ioana ANESCU

Este clar ca domeniul on-line este cel mai dinamic. Este clar ca atrage din ce in ce mai multa lume. Este un subiect “fierbinte”! Dar mai fierbinte e primul training dezvoltat de E-Academy. De ce?

  1. pentru ca e “proaspat” scos din cuptor.
  2. pentru ca trateaza subiecte “hot”: e-marketing si comert electrnic.
  3. pentru ca se desfasoara in iulie (4 – 13).
  4. pentru ca e pe litoral (bulgaresc, ce e drept!)
  5. pentru ca are traineri specialisti: Claudiu Gamulescu si Plamen Russev
  6. pentru ca are un afis genial!

Uite ca romani si bulgarii chiar pot colabora si dezvolta lucruri interesante si in beneficiul ambelor parti. Exemplu este E-Academy!

E-Academy este un parteneriat privat deschis, orientat academic, cu scopul principal de a forma profesionisti in domeniul marketingului si comertului online, pe baze de acumulare graduala de cunostinte. Mai mult, E-Academia este primul demers intreprins de doua companii de renume din Romania si Bulgaria, in sfera Internetului Est-European.

Dupa cum povesteste Claudiu mai detaliat, E-Academy isi propune ca activitate in perioada urmatoare urmatoarele directii :

  1. Centrul de Pregatire Profesionala, care va furniza cursuri si traininguri
  2. Academia de Internet, cursuri de 2-3 ani cu specializare in IT&C/Internet, cu diplome recunoscute in Europa
  3. Centrul de Cercetare si Dezvoltare in Internet pentru CEE

Pe fondul cresterii utilizarii mediului online atat la nivel recreational cat si la nivel de afaceri, se resimte nevoia unor servicii si oameni specializati in acest domeniu – adevarati profesionisti care sa comunice si sa vanda eficient clientilor

Primul pas a fost facut, Centrul de Pregatire Profesionala demareaza in primele doua weekend-uri din iulie cu doua traininguri de E-Marketing (4-6 iulie) si E-Commerce (11-13 iulie). Sub titulatura “Think Web, Feel Summer”, cele doua module isi propun sa defineasca notiunile de baza comune celor doua tari in aceste sectoare digitale.

Locatia de desfasurare este Varna, Grand Hotel, unde pe malul marii si in jurul celei mai frumoase piscine din Bulgaria vor fi dezbatute aspecte legate de incidenta Internetului in afacerile anului 2008 in Europa de Est, in cadrul unei atmosfere dedicata business networking-ului.

E-Academy este o initiativa a Netbridge (Romania) impreuna cu Design.bg si AII Data (Bulgaria). Scopul E-Academy este de a oferi un cadru teoretic si practic mai bun pentru cei care vor profesa in Internet in urmatorii ani. Adresabilitatea este zonala, pornind in 2008 cu Romania si Bulgaria, urmand ca in 2009 sistemul sa functioneze pentru mai multe tari din Europa de Est, vizate fiind in principal tarile din zona Adriatica. Netbridge face astfel primul pas in directia sustinerii cresterii durabile in industria Internet in zona Balcanilor.

E-Academia se adreseaza atat clientilor business si marilor companii din domeniul IT sau agentii de comunicare si marketing online – pentru care vor fi organizate, incepand din aceasta vara, sesiuni de training pe teme de interes precum: e-marketing, negociere online, creativitate si planificare media in mediul electronic.

Netbridge este cea mai mare companie romaneasca ce opereaza in domeniul solutiilor online, publicitatii pe Internet, media online si servicii pe Internet. Clientii sai sunt peste 3 milioane de utilizatori din Romania. Din 2005 compania este implicate activ in dezvoltarea de actiuni in afara tarii.

Design.bg a fost infiintata in 1999 de o echipa de profesionisti bulgari de top din domeniul e-marketingului; s-a bucurat de o recunoastere rapida ca fiind una dintre primele companii creative de newmedia si IT lucrand pentru 4 guverne, sute de companii comerciale si zeci de organizatii non-guvernamentale. A implementat proiecte si a furnizat servicii complete online pentru clienti precum Ikea, Honda, Daimler Chrysler zeci de organizatii guvernamentale si non-guvernamentale .

Traim intr-o fabula!

Monday, 09. June 2008 de Ioana ANESCU

Stim de mici ca romanul s-a nascut poet! Marketingul politic nu face exceptie ! Departe de a fi o poezie…ceea ce se intampla in politica noastra seamana cu o fabula ! O fabula a carei morala nu pare sa o priceapa nimeni ! In mod normal as spune ca este o jungla…dar cum monedei nationale (leul) ii cam tremura picioarele, ma rezum la a “fabula”.

Nu sunt experta in Marketing Politic. Dar cam asa vad eu situatia.

Sa o luam sistematic:

Produsul = omul politic cu platforma si programul sau politic

Sa fim realisti. Nu avem asa ceva. Noi nu avem “oameni” avem animale: am avut ursi, vulpi, iepurasi si cucuvele. Acum avem buldogi si sacali. E adevarat ca singura “personificare” in aceasta recenta fabula a turului 2 este un cadru medical. Insa nu stiu daca ne va vindeca sau imbolnavi mai rau!

Pretul si Distributia – cred ca le vom simti dupa finalizarea alegerilor locale, timp de 4 ani!

Promovarea = prin toate canalele de comunicare si de multe ori chiar live.

In ultima perioada, cel putin de o luna, toate canalele de comunicare zbarnaie de tot felul de spoturi, stiri, articole, posturi pe bloguri si altele. Care de care mai amuzante sau mai penibile. Ceea ce mi se pare trist este ca nici una din campanii nu a parut serioasa.

Parca toate au fost facute in lehamite! S-a ras de nume, s-a ras de sloganuri cu tenta sexuala (stiindu-se bine ca sexul si umorul vand), s-a ras de planuri si strategii electorale sustinute la TV. Dar in primul rand s-a ras de noi ! Noi = publicul tinta!

Ceea ce nu au inteles in primul tur, si nici nu cred ca vor intelege vre-odata politicienii este cum sa “asculte” publicul tinta si cum sa isi formuleze mesajul in conformitate cu nevoile si asteptarile acestuia. Rezultatul ? Mai putin de jumatate de populatie a votat ! Este un feed-back. Un feed-back pe care politicienii incearca sa-l ascunda folosind antidotul « marketingului viral » cu filmulete sarcastice cu mesaje mai mult sau mai putin “clare” si directe pe youtube (ca e la moda si prind la publicul tanar), cu posturi pe bloguri, cu joculete si lamentari online. Am gasit pe un site un citat al lui Orvel Roy Wilson – « Clientii cumpara din motivele lor, nu ale tale ». Tot de asta nu voteaza. Si, decat sa te chinui sa ii convingi sa voteze…mai bine afli de ce nu voteaza si cum poti sa anihilezi aceasta negativitate! Parerea mea!

Nu comentez aici penibilitatea implementarii unor campanii, care aveau un nume promitator si ar fi putut fi unele de rasunet, nu doar la nivel de actiune ci si la nivel de rezultate. Ceea ce pot sa spun este (pentru cei care au urechi de auzit si ochi de vazut) ca tot americanii dau lectii de marketing!

Asa cum ei sunt parintii marketingului general, tot asa ar trebui sa luam notite ca niste invatacei cumint despre marketingul politic. « Batalia » dintre Barack Obama si Hillary Clinton este buna de trecut in carti. Intreaga campanie, site-urile, mesajele, discursurile. Nu s-au injurat, nu au aruncat cu noroi unul in altul. S-au concentrat pe actiuni. Si-au atras publicul de partea lor prin diplomatie.

Exemplific mai jos site-urile celor doi. Vizitati-l cu atentie. Cred ca din fiecare sectiune e ceva de invatat, mai ales mijloacele de promovare exploatate la maxim!

Barack Obama

Hillary Clinton

Site-ul lui Hillary a fost modificat la cateva minute dupa inceputul discursului de final de campanie.

O alta lectie de diplomatie si rafinament este discursul de retragere din cursa electorala a Doamnei Clinton. Si merita observat tot : de la comentariile pertinente ale comentatorilor BBC pana la limbajul corpului, expresia fetei si tinuta vestimetara!

Morala: Ei pot! Noi? Cand?

Branding PICANT – Junior Brand – 21 mai

Saturday, 19. April 2008 de Nicolae NAUMOF

Pentru ca o companie sau o marfa sa devina un brand trebuie sa isi asume o semnificatie unica, sa faca o promisiune publicului sau si sa o respecte. Brandul este principalul activ pe care il detine o companie.
Trainingul Junior Brand se adreseaza persoanelor care au responsabilitati de marketing si creare de brand, care nu au cunostinte sau au cunostinte reduse de branding si brand management.
Junior Brand  isi propune sa familiarizeze participantii cu notiuni de branding si brand management si sa releve principiile de baza pentru construirea si administrarea unui brand.

7 Motive sa NU participi la Junior Brand

Daca Majoritatea Firmelor de Training iti spun de ce sa participi, noi iti spunem de ce sa NU participi la Trainingurile noastre. Decizia este a Ta.

1. Esti absolut convins ca cel mai important pentru afacere este produsul, care se va vinde singur.
2. Inca mai crezi ca deciziile de cumparare sunt dominant rationale.
3. Firma la care lucrezi isi atrage clientii prin pile, spagi si alte “instrumente de marketing” specifice tranzitiei dambovitene.
4. Firma la care lucrezi merge bine si esti convins ca nu va fi afectata de schimbarile din mediul social si de afaceri.
5. Iti place ca produsul sau compania la care lucrezi sa fie confundate cu cele ale concurentei.
6. Esti absolut convins ca branding inseamna desenarea unui logo si gasirea unui sloga, la care adauga foile cu antet si cartile de vizita.
7. Esti toba de carte in ceea ce priveste Brandingul si Brand Managementul si deja ti s-a acrit de subiect.

Tineri antreprenori…Visatori, Entuziasti!

Wednesday, 09. April 2008 de Ioana ANESCU

Zilele trecute am citit pe un grup din care fac parte un “articolas” care facea referire la amintirile noastre din copilarie – generatia de la sfarsitul anilor 70 inceputul anilor 80. In incheiere se spunea ca suntem o generatie de invingtori, de visatori, de “first-timeri”.

Judecand dupa cei din jurul meu inclin sa cred ca asa este – cel putin o parte din aceasta generatie! Cred ca suntem si ambitiosi si de ce nu, un pic inconstienti. Suntem cei care ne riscam sa infruntam sistemul plecand pe cont propriu in afaceri – si ce daca ne rupem gatul!? Nu visam neaparat la vile, mertzane si yachturi. Dar nici nu spunem nu daca le-am putea face! Visam doar sa facem ce ne place si sa traim decent! Sa ne bucuram de viata asa cum e …cu bune si rele, cu prieteni si familie. Suntem independenti si stim sa ne facem ideile sa devina realitate. Ce daca de multe ori nu se materializeaza si in banii pe care i-am dori sau merita? Suntem optimismul impins la extrem. Chiar credem ca putem face ceva bine…ceva ce sa ramana! Sa ne punem iremediabil amprenta asupra societatii prin idei, actiuni si entuziasm. Avem afacerile proprii. Suntem manageri si nu ne trage nimeni de maneca! Ce daca mediul economic ne e potrivnic si nu avem forta sa razbatem de multe ori? Ne incapatanam sa rezistam intr-un mediu ostil cu ardoarea cu care se lupta pestii sa scape din plasa. Vindem lucruri din casa…nu ca sa avem bani de droguri ci de investit! De investit in visul nostru! De a construi ceva valoros in societatea asta care ne ignora si ne “da la cap”.

Printre oamenii pe care ii admir pentru entuziasm si incapatanarea de a reusi si de a fi independenti sunt Traian Bossenmayer – cu demersul lui de a aduce ceva nou in imobiliare (www.vestate.ro), colegul meu Nick – pentru pasiunea si gandirea cu care a inceput si sustinut proiectul PICANT si tot ceea ce tine de el (www.picant.ro , www.gandescpicant.ro, www.marketingforum.ro ) , Anca Capatina – pentru curajul de a porni solo in resurse umane (www.contrast-hr.ro ) si pentru determinarea de a educa piata si candidatii, Ioana Panculescu – pentru ca nu accepta compromisuri si a reusit sa-si mentina afacerea pe linia de plutire de cativa ani buni. Si sunt convinsa ca mai sunt si altii! Toti acesti oameni au pornit de la zero…doar cu inteligenta, gandirea, ideile si determinarea! Felicitari lor, noua si bafta in continuare!

Marketingul sau munca lui Sisif

Wednesday, 12. March 2008 de Ioana ANESCU

Legenda lui Sisif se refera la munca in zadar. Sisif a fost pedepsit de catre Zeus la o cazna perpetua: el a fost sortit sa urce un deal impingand vesnic o stanca uriasa, care o data ajunsa in varf, se rostogolea din nou la vale si cazna era reluata.

Cam asta se intampla si cu activitatea de marketing din multe companii din Romania anului 2008.

Teoretic marketingul ar trebui sa fie ceea ce ridica o companie, o face cunoscuta, o face sa se adapteze la piata si sa raspunda cat mai eficient nevoilor si dorintelor clientilor.

Teoretic! In realitate nu sa intampla intotdeauna asa. Marketingul, ca activitate, departament sau persoana, este vazut doar ca un consumator de resurse. La marketing nu se face decat sa se cheltuie bani fara un efect vizibil. Oare?! Dar hai sa o luam punctual:

atia 1. Proaspat angajat intr-un post cu responsabilitati de marketing. Vii cu entuziasm intr-o firma…studiezi (sau deja stii) piata, ai idei, te ambalezi, faci o multime de actiuni, le gandesti, le planifici, le bugetezi, te gandesti ce tare ar fi….te duci la organul de conducere..si tzeapa!

Ti se demonteaza rand pe rand: nu avem buget, nu am mai facut asa ceva, activitatea nu se preteaza, nu are rost, prea multi bani, nu ne trebuie, de ce am face asta…si alte obiectii de acest gen! Si uite asa te “dezumflii”…si ajungi sa te ocupi de pixuri, mailuri si alte activitati (in cel mai fericit caz cand nu ajungi sa te ocupi de activitati din cu totul alte domenii)…care s-au facut si pana acum si s-au dovedit de succes deci “de ce sa schimbam ceva ce merge?”.

Situatia 2.Te gandesti sa faci ceva diferit – sa intrii mai puternic in on-line, site-ul mai bine pus la punct, optimizat, un blog, newsletter si alte activitati pe Internet (care in principiu necesita si ceva bani daca tu ca director de marketing nu ai si cunostinte de programare, webdesign, seo, usability si eventual scriitor/poet/designer/grafician etc )…tzeapa again! De ce? Nu are sens! Seful pur si simplu nu intelege ca in zilele noastre on-line-ul este un principal “teren de joc” pentru comunicare/marketing/promovare.

Situata 3. Ti se spune ca esti prea mic/tanar etc – cum poti tu sa vii cu propuneri/idei. Ce stii tu? Comenteaza asta! Si atunci nu te intrebi: “oare de ce imi platesc oamenii astia salariul si ce caut eu aici?!”

Situatia 4.Vanzarile cresc – ura pentru departamentul de vanzari! Vanzarile scad – hua ptr dept de marketing si actiunile sale defectuoase de comunicare! Nu conteaza ca distributia nu e ok, nu conteaza ca cei care presteaza serviciile nu sunt in totalitate pregatiti, nu conteaza ca nu sunt respectate promisiunile, nu conteaza ca produsul are probleme, nu conteaza ca service-ul lasa de dorit, nu conteaza ca atitudinea angajatilor e de-a dreptul jignitoare…COMUNICAREA e defectuoasa !!! Sa dam cu pietre ! Aaa…sa nu fiu inteleasa gresit! Marketingul ar trebui sa se implice in toate cele 4 directii: produs, pret, distributie, promovare. Dar cati oameni din departamentele de marketing chiar fac lucrul acesta? Fie timpul, fie conducerea impiedica implicarea celor ce ar trenui sa aiba un cuvant de spus! In cate companii directorii nu sunt direct implicati (la nivel de decizie) in tot ceea ce inseamna marketing si mai ales comunicare? In cate companii bugetul si decizia apartine exclusiv responsabilului de marketing?

Situatia 5. Daca responsabilul de marketing spune ca “e o problema la produs !” sau la logistica, sau la distributie…raspunsul, de cele mai multe ori este: “pleaca mai de aici…ce stii tu ? vezi-ti de reclamele tale…ce? eu ma bag peste activitatea ta?” Cand o sa inteleaga toata lumea ca trebuie sa lucreze impreuna la modul real! Cand o sa se inteleaga faptul ca o companie este ca o barca si ca trebuie sa vasleasa toti in acelasi sens pentru a putea inainta! Daca va angajati un om la marketing/comunicare si in principiu are si idei, stie despre ce vorbeste (ca doar de aia a fost angajat!) lasati-l oameni buni sa-si faca treaba! Un marketer cunoaste piata! Cerceteaza piata! Lasati-l sa vina cu recomandari, sa reprezinte compania acolo unde este nevoie de o parere pertinenta asupra pietei, oportunitatilor etc.

Cam astea ar fi principalele situatii. Evident cu variatiuni pe aceeasi tema. Am in continuare cateva recomandari pentru cei care au pretentii de a “avea marketing” in companie – adica pentru conducere in general:

– Rezultatele marketingului de cele mai multe ori nu se intampla MAINE! Activitatea de marketing nu implica un rezultat in 24 de ore reflectat in vanzari sau profit. Acolo e treaba vanzarilor. Marketingul e mai subtil …e de lunga durata…dar durabil!

– Merge piata? Va trage afacerea oricum in sus? Ce nevoie mai aveti de Marketing! Gresit ! Marketingul este combustibilul afacerii – face legatura cu piata si cu clientii !

– Marketingul nu este consumator de resurse ! Marketingul face fundatia pentru un zgarie nori !

– Cand o sa invatati sa ganditi pe termen lung? Rata demisiilor in urma participarii la traininguri/cursuri/mastere/mba-uri este f mare!
De ce? Pentru ca oamenii se deschid la minte si realizeaza ca nu pot apilca ideile in compania la care lucreaza! Nu mai trimiteti oamenii aiurea la curs, doar pentru ca e trendy, ca sa nu le mariti salariul, ca sa ii fidelizati! Ascultati-i ce au de zis in urma trainingului. Vin cu idei si entuziasm ceea ce nu poate fi decat benefic ptr firma. Totodata, in marketing fluctuatia de personal e f mare! Si ce se intampla? Vine o persoana noua in departament…care evident va vrea sa schimbe ceva…vine cu idei, si s-au dus pe apa sambetei toate valorile, misiunea, obiectivele etc! Aveti un markter bun..lasati-l sa isi faca treaba!

– Nu mai considerati ca nu aveti nevoie de marketing! Va veni vremea cand o sa aveti! Si atunci veti da din colt in colt! Ganditi in perspectiva!

Ganditi PICANT !